Leesboekjes bij Ontdekkend Leren Lezen (OLL), deel 1

De lettervolgorde van deel 1 van OLL is:
e, n, ee, t, s, r, a, aa, o, oo, l, g, v, i, ie, k, m, p, h, d, b, u, uu, w, f, z, j, ch, x, y en q.

De komma (,) is er vanaf het hoofdstuk over de letter ‘s’ en het kind ontdekt het vraagteken (?) en de punt (.) in het hoofdstuk over de letter ‘w’.

Op 29 mei 2017 zijn de eerste leesboekjes verschenen: ‘trees en rens’ en ‘stan en roos’, van de verhalenspeler Aad Meima

De leesboekjes bij OLL1
’trees en rens’, van Aad Meima (29 mei 2017), telt 16 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘r’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘trees en rens’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘stan en roos’, van Aad Meima (29 mei 2017), telt 20 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘oo’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘stan en roos’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘anton en lies’, van Aad Meima (11 juli 2017), telt 20 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘ie’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘anton en lies’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘pim en hermien’, van Aad Meima (12 juli 2017), telt 20 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘h’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘pim en hermien’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Aad Meima, aadmeima@hotmail.com.

‘mam en liek in een bus’, van Ans en Gijs van Zuijlen (24 mei 2021), telt 16 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘u’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘mam en liek in een bus’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

‘een dier, een dier en nog een dier’, van Ans en Gijs van Zuijlen (24 mei 2021), telt 20 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘u’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 25,00 (excl. BTW 9%) kunt u ‘een dier, een dier en nog een dier’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

‘bart loopt in het bos’, van Ans en Gijs van Zuijlen (29 augustus 2021), telt 8 bladzijden. Alle letters van deel 1 en de stomme ‘e’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘bart loopt in het bos’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

‘aap en mees en een spel’, van Ans en Gijs van Zuijlen (29 augustus 2021), telt 5 bladzijden (met vrij veel tekst). Alleen de letters tot en met ‘b’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘aap en mees en een spel’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

‘een schip op zee’, van Ans en Gijs van Zuijlen (29 augustus 2021), telt 10 bladzijden. Alle letters van deel 1 komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘een schip op zee’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

‘sam en pien op een maan’ van Ans en Gijs van Zuijlen (6 maart 2022), telt 12 bladzijden. Alleen de letters tot en met ‘b’ komen erin voor. Zie het inkijkexemplaar.
   Voor € 12,50 (excl. BTW 9%) kunt u ‘sam en pien op een maan’ onbeperkt onder de leerlingen van uw school verspreiden. Informatie en bestelling: Ans van Zuijlen, ansvanz@live.nl.

—————————————————————————————

Verrassing
Als u ‘trees en rens’, ‘stan en roos’, ‘anton en lies’ en ‘pim en hermien’ tegelijk bestelt, doet Aad Meima er een verrassing bij!

—————————————————————————————

Zelf een OLL-leesboekje maken?
Hebt u altijd al een kinderleesboekje willen maken? Dan is dit uw kans! De hoofdvoorwaarde is dat u zich in uw leesboekje beperkt tot een aantal letters; zie de lettervolgorde van OLL hierboven.
   Er is een woordenlijst die op deze lettervolgorde is gebaseerd.
   Informatie, opvraag van de woordenlijst en voorstel? Neem contact op met Ewald Vervaet, de maker van OLL, oll@stichtinghistos.nl. Altijd welkom!

—————————————————————————————

Laatste bewerking van deze webpagina: 6 maart 2022

To top