Ontwikkelingen in en rond Klimroos

2021
11 september: de kerngroep van de Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs (WSK) – minus de ontwerper van Klimroos, Ewald Vervaet – verleent Klimroos de WSK-Erkenning omdat het de psychologische ontwikkeling van het kind in kaart brengt en daarmee ontwikkelingvolgend onderwijs mogelijk maakt. 
10 december: op de webstek van Ontdekking Leren is een aparte rubriek voor Klimroos aangemaakt. Klik hier voor de centrale webpagina. 
28 december: dat Klimroos de WSK-Erkenning heeft gekregen, staat op de WSK-webstek. Klik hier.
31 december: de eerste demonstratiefilms worden op internet gezet. Klik hier.

2022
3 januari: de manuscripten van de handleiding en de observatielijst bij Klimroos zijn voor opmaak aan uitgeverij Elmar verzonden.
20 januari: de omslag van de handleiding bij Klimroos is klaar; de voorkant staat bijvoorbeeld op de centrale webpagina
8 februari: de handleiding en de observatielijst zijn klaar voor gebruik.
12 februari: van de drukker ontvangt Ewald Vervaet twee proefdrukken van Klimroos (een met gebonden rug, een met een spiraal in de rug). Beide zijn goed en zien er uitstekend uit! 
15 februari: Klimroos is opgenomen in de lijst Kindvolgsystemen voor kleuters (gr.1-2) van de SLO (schermfoto van 18 februari 2022):
22 februari: Klimroos is beschikbaar voor scholen.
24 februari: Klimroos staat in ParnasSys-Leerlijnen.
7 maart: de gehele WSK-Erkenning staat op internet. Klik hier.  
23 maart: de leden en volgers van de WSK krijgen een e-brief over de WSK-Erkenning; het onderwerp van die e-brief luidt: ‘Ken jij producten die een WSK-erkenning verdienen?’; hij eindigt met de wens en de oproep ‘Met de WSK-Erkenning gaan we het kleuteronderwijs gestalte geven óp het ontwikkelingsniveau van de kleuter!’.
31 maart: de SLO publiceert haar objectieve beschrijving van Klimroos. Klik hier (OL) of hier (SLO) en ga naar ‘Klimroos’:
4 april: de eerste lezing over Klimroos wordt gegeven, aan een basisschool in Assendelft. Klik hier voor de verkorte diaserie bij de lezing.
25 april: de WSK bestaat 10 jaar en viert dit met een feesttaart en een herinnering aan 10 hoogtepunten. Klik hier.
29 april: met het oog op de Werkconferentie Staat van het Onderwijs 2022 van 11 mei publiceert de Inspectie van het Onderwijs Onderwijs op het ontwikkelingsniveau van de WSK. Klik hier.
4 juli: bespreking van Klimroos door wij-leren.nl: ‘Ik vind Klimroos echt een waardevolle aanvulling, die ik leraren en IB’ers aanbeveel!’ Klik hier (OL) of hier (wij-leren).
23 september: verwijzing naar Klimroos in het boek Dyslexie van baby tot bovenbouw van Irene Besnard-Van Baaren, een van de eersten zo niet de eerste in ons land, die dyslexie als verschijnsel serieus nam:
                        ‘Dr. Ewald Vervaet ontwikkelde het leerlingvolgsysteem “Klimroos” dat naast andere volgsystemen gebruikt kan worden. Het betreft kinderen van groep 1 tot en met 4’ (p.174).

2023
9 februari: de eerste internetlezing over Klimroos, ‘Klimroos, een ontwikkelingsvolgsysteem; vloeiend van groep 2 naar groep 3’ voor Onze Kleuterklas. Klik hier.

2024
1 maart: de oprolbanier van Klimroos verschijnt; 9 maart: voor het eerst wordt de oprolbanier gebruikt, op het symposium Hart voor de kleuter! van de Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs (WSK). Klik hier.

—————————————————————————————

Laatste bewerking van deze webpagina: 15 maart 2024